Karkówka duszona w sosie własnym z marchewką i kolorowym pieprzem

4.99 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, soczysta karkówka z dodatkiem marchewki i pieprzu, podana z ziemniaczkami. Smakowała rewelacyjnie.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki (ok 1cm każdy)
    2-3 marchewki
    1 duża cebula
    kilka listków laurowych
    kulki ziela angielskiego
    pół łyżeczki pieprzu kolorowego
    pieprz mielony czarny
    sól
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka mąki pszennej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona w sosie własnym z marchewką i kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka duszona w sosie własnym 1. Mięso, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, odstawić na ok 3-4 godziny do lodówki. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso na rumiano z obu stron, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, marchewkę pokrojoną w dowolny kształt (u mnie słupki) oraz przyprawy. Podlać wodą tak by mięso w niej pływało. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 50 min od czasu do czasu mieszając.
  • Karkówka duszona w sosie własnym 2. Na koniec dodać łyżkę mąki i wymieszać tak by powstał sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieprz Wieprzowina

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować