Zapraszam na pyszny i aromatyczny kapuśniak z białej kapusty z dodatkiem zielonego koperku. Polecam.
1 godz. 30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
2 litry wody
kawałek mięsa z kością
2 marchewki
pół średniej kapusty
2 łyżeczki soli - do kapusty
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
pół pęczka zielonego koperku
4 -5 średnich ziemniaków
Kapuśniak z zielonym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wylewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie myjemy mięso i obieramy warzywa.
Do gotującej się wody wykładamy mięso, gotujemy i zbieramy szumowiny. Obrane warzywa myjemy i kroimy : marchew w kosteczkę, ziemniaki w kostkę.
Kapustę oczyszczamy i kroimy na drobno, posypujemy solą i wygniatamy. Do gotującego się mięsa wykładamy marchew i kapustę, gdy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki.
Myjemy i kroimy koperek, dodajemy do zupy razem z domową przyprawą. Gotujemy przez kilka minut
Komentarze