REKLAMA

Majowy kapuśniak

wyświetlono: 402 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Lekka, delikatna zupa z młodą kapustką i młodymi ziemniaczkami. Pachnąca koperkiem. Polecam.

opublikowany: 11.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 80 g masła
    szalotka
    marchewka
    6 młodych ziemniaków
    główka młodej kapusty
    1-1,5 l bulionu
    koperek drobno posiekany
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sok z cytryny do smaku
    sól do smaku
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Majowy kapuśniak?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić masło i dodać drobno pokrojoną szalotkę. Dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i pokrojone w małą kostkę młode ziemniaki. Mieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać pokrojoną młodą kapustkę. Kapusta powinna być pokrojona w większe kawałki, a nie szatkowana. U mnie pokrojona w kwadraty.
    Dodać bulion i gotować kilka minut. Aż warzywa będą miękkie.
    Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sok z cytryny i sól do smaku.
    Posypać obficie koperkiem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kasik1p3 kasik1p3

Kapuśniak z młodej kapusty

Szybka zupa z młodej kapusty.

kategoria: Zupy kapuśniak opublikowany: 31.05.2017 | wyświetlono: 4458 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Kapuśniak

Pyszna, aromatyczna i pożywna zupa.

kategoria: Zupy kapuśniak opublikowany: 11.12.2018 | wyświetlono: 835 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE