Kapuśniak z białą kiełbasą,boczkiem i koperkiem

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekki letni kapuśniaczek z białą kiełbaską i koperkiem.Pychotka!

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l bulionu
    1 główka młodej kapusty (ok. 600 g)
    2 marchewki
    mały kawałek boczku
    3 średnie ziemniaki
    2 białe kiełbasy
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka oleju
    sól
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Kapuśniak

Kapuśniak z białą kiełbasą,boczkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty ściągnąć wierzchnie liście i wyrzucić.Resztę kapusty poszatkować.Ziemniaki i marchew obrać.Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach a ziemniaki pokroić w kostkę.Białą kiełbasę parzyć pod przykryciem a następnie pokroić w talarki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Bulion zagotować, dodać kapustę, marchew, ziemniaki oraz szczyptę soli. Gotować 10 minut. Do zupy dodać przecier pomidorowy, wymieszać i gotować kolejne 10 do miękkości wszystkich warzyw. Nakładać do miseczek,dodać kiełbasę,boczek i posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować