Kanie w panierce naleśnikowo grzybowej z dynią

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kanie w cieście naleśnikowo grzybowym, podałam z farszem z dyni hokkaido, makaronem łezki i papryką. Do ciasta naleśnikowego dodałam sos grzybowy, przez co ma fajny posmak.Całość polałam sosem grzybowym i posypałam parmezanem.Jesienne kolorowe danie dla miłośników grzybów. Zniknęło w mig.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
    4 grzyby kanie
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanka wody gazowanej
    1/2 szklanka mleka
    1 jajko
    3/4 opakowania sos grzybowy Winiary
    olej rzepakowy do smażenia


    farsz:
    20 dkg dyni
    1/2 szklanki makaronu drobnego łezki
    koper świeży, bazylia
    1 papryka żółta mała
    8 pomidorków koktajlowych żółte i czerwone
    1/4 opakowania sosu grzybowego
    2 łyżki startego parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kanie w panierce naleśnikowo grzybowej z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto naleśnikowo grzybowe:

    Do miski wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju.

    Farsz:
    Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję makaron i mieszam. W 1/2 szklance wody rozrabiam sos grzybowy. Przelewam do garnka i gotuję aż zgęstnieje. Farsz układam na grzybach, polewam sosem, posypuję parmezanem, koperkiem, bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Grzyby Kanie Makaron Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować