Kaczka w sosie morelowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczysty filet z kaczki w sosie morelowym to jest to czego szukasz jako inspiracji na przygotowanie Świąt Wielkanocnych.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 piersi z kaczki
    • 200 g suszonych moreli
    • 1 łyżka rozmarynu
    • Sól
    • Pieprz
    • 20 g masła
    • 1 łyżka cukru brązowego
    • 150 g bulionu rosołowego
    • 2 łyżki soku z pomarańcza
    • ½ łyżeczki curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Kaczka w sosie morelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości oraz skórę. Przekładam do naczynia, nacieram solą, pieprzem oraz rozmarynem i smażę na rozgrzanym oleju.
  • morele 2. Morele przekładam do garnka zalewam jedną szklanką gorącej wody, wlewam bulion rosołowy, dodaję masło, brązowy cukier, sok z pomarańcza, odrobinę soli oraz pieprzu i gotuję koło 20 minut. Po ugotowaniu studzę i blenduję.
  • kaczka 3. Mięso kroję na mniejsze kawałki, układam w naczyniu i polewam rozgrzanym sosem.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować