REKLAMA
Przepyszne, wilgotne i pięknie wyrośnięte ciasto z moim ulubionym rabarbarem. Idealne na majówkę z kubkiem mleka lub kawy.
(średnia 4.99 z 197 głosów)
Niezwykle puszyste, wilgotne i delikatne ciasto, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Gdy jest jeszcze ciepłe, ma przyjemnie chrupiącą skórkę i jest lekkie jak chmurka :) Przechowujcie w szczelnym pojemniku, długo zachowa świeżość.
Rabarbar to moja MIŁOŚĆ! Pomysł na ciasto jogurtowe zrodził się po zrobieniu domowego jogurtu ponieważ było go aż 2 litry, a okres jego przydatności do spożycia wynosi 7 dni – a przecież takie pyszności nie mogą się zmarnować! Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, po upieczeniu jest delikatne i puszyste. Po prostu PYSZNE!
Ciasto jogurtowe zapewne znane jest każdemu, a dobór owoców zależy tylko od sezonu i Twoich upodobań. W ostatnich dniach, w głównej roli rabarbar, jego kwaskowaty smak króluje w moich weekendowych wypiekach. Ciasto delikatne, wilgotne, mało słodkie z kwaśnym rabarbarem, to strzał w dziesiątkę.
Rabarbarowy powiew świeżości.
Lubicie rabarbar? Ja uwielbiam ! Jest to taka roślinka, na którą czekam z utęsknieniem aż pokaże się w sklepach i ogródkach wraz z nastaniem ciepłych wiosennych dni :)
Komentarze