Ciasto jogurtowe z rabarbarem

4.99 (200 ocen)

Przepyszne, wilgotne i pięknie wyrośnięte ciasto z moim ulubionym rabarbarem. Idealne na majówkę z kubkiem mleka lub kawy.

Składniki:

  • 350g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100g cukru
    250g jogurtu greckiego
    1/2 szkl oleju
    4 jajka

    3 łodygi rabarbaru
    50g płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe Desery

Ciasto jogurtowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wsypać wszystkie suche składniki- wymieszać. W drugiej misce rozbełtać jajka z jogurtem i olejem. Wszystkie składniki zmiksować. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Rabarbar umyć, obrać i pokroić. Wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi. Piec ok 45 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Płatki Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować