Joanna Lendzion.
Proste i smaczne ciasto jogurtowe z truskawkami i rabarbarem, będzie idealną propozycją wypieku na zbliżający się dużymi krokami weekend. U nas to ciasto uwielbiamy w okresie wiosennym i letnim, jest to jedno z naszych ulubionych szybkich i łatwych ciast. Idealnie sprawdzi się do kawy, ale i również na grilla. To takie nasze ulubione sezonowe ciasto, jakie owoce byś nie dała za każdym razem wyjdzie smaczne, wilgotne i puchate, nie sposób mu się oprzeć.
4.8 (5 ocen)
Porady
Ciasto piekliśmy wspólnie z synkiem, filmik na YouTube https://youtu.be/DbNSMsz6ihA 1 szkl. = 250 ml. Jogurt naturalny możesz zastąpić jogurtem greckim. Do ciasta możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców sezonowych. Jeśli masz czas i chęci możesz przygotować na wierzch ciasta kruszonkę.
Komentarze