REKLAMA

Jesienna zupa krem z brokuła i jarmużu

wyświetlono: 168 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Zielona zupa krem, która świetnie rozgrzewa w chłodniejsze dni, szybka i prosta w przygotowaniu.

opublikowany: 20.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    1 mały brokuł
    3 gałązki jarmużu
    pieczony ziemniak
    ząbek czosnku
    2 gałazki lubczyku
    3 łyżki wiejskiej śmietany
    sol, pieprz
    liść laurowy, ziele angielskie
    łyżeczka masła
    ocet spirytusowy - do wymoczenia brokuła
    suszone płatki kolorowej marchewki do posypania
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na różyczki, moczymy w wodzie z octem - by pozbyć się dodatku białkowego (robaków).
  • 2. Ząbek czosnku podsmażamy na maśle, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
  • 3. Do czosnku i przypraw dodajemy różyczki brokuła, zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości.
  • 4. Dodajemy pokrojone liście jarmużu, lubczyk, pieczonego ziemniaka - miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • 5. Dodajemy śmietanę i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Zupa krem z brokuła i pora

Pyszny, aksamitny kremik z brokuła i pora podany z jajkiem i rzeżuchą.

kategoria: Zupy zupa krem opublikowany: 18.01.2014 | wyświetlono: 5749 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE