Jednogarnkowy smakołyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę.Marchewki obrać i zetrzeć na tarce,na grubych oczkach. Pieczarki umyć i obrać, a następnie pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwę z oliwek. Wrzucić pieczarki,marchewki, cebulę i wyciśnięte dwa ząbki czosnku, dodajemy również łyżkę przecieru pomidorowego(na końcu). Dusić do miękkości. Na patelni podsmażyć mięso (doprawić je wedle uznania).
Wymieszać w garnku pieczarki z mięsem. Doprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Wymieszać w garnku z mięsem i pieczarkami,marchewką i cebulą. Potrzymać przez chwilę na małym ogniu. Doprawić suszoną bazylią, oregano, tymiankiem etc.
I w zasadzie nasze danie jest już gotowe...
Komentarze