Jarzynowy krem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zupa krem jarzynowy to propozycja na obiad zarówno ten codzienny jak i dla gości czy małych niejadków.Polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    1/2 małego kalafiora
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 pora
    3 łyżki masła
    10 dag serka topionego śmietankowego
    liść laurowy
    jarzynka lub sól do smaku
    szczypta czarnego pieprzu do smaku
    świeży koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Krem

Jarzynowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki skrobiemy kroimy w grubą kostkę, wkładamy do garnka razem z umytymi skrzydełkami, zalewamy wodą około 1,5 litra, dodajemy listek laurowy i gotujemy 25 minut.

    Pozostałe warzywa obieramy por kroimy w pół krążki a pietruszkę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości.

  • 2. Do gotującej się zupy dodajemy w trakcie różyczki kalafiora , oraz warzywa uduszone na patelni oraz serek topiony,doprawiamy do smaku jarzynką lub solą oraz pieprzem, gotujemy całość jeszcze 10 minut, po czym kilka różyczek brokuła wyciągamy do dekoracji, tak samo skrzydełka, resztę zmiksować blenderem na krem.
    Gorącą zupę rozlać do miseczek udekorować koperkiem i kalafiorem, podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować