Krem jarzynowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, sycący i pełen witamin krem jarzynowy to idealne danie na chłodne dni.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 1 litr wywaru z królika
    2) 70 g groszku
    3) 3 marchewki
    4) pietruszka
    5) cebula
    6) kawałek selera
    7) sól, pieprz czarny
    8) 200 g serka topionego śmietankowego
    9) 4 łyżki śmietany
    10) liść laurowy
    11) kilka ziaren ziela angielskiego
    12) 2-3 listki lubczyku
    13) łyżka koncentratu pomidorowego
    14) zielona pietruszka lub koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Krem

Krem jarzynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego wywaru dodajemy pokrojone marchewki, selera, cebulę i pietruszkę oraz przyprawy (liść laurowy, pieprz, ziele angielskie) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy groszek. Gdy warzywa będą już miękkie, wyjmujemy liść laurowy, lubczyk i ziele angielskie, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego oraz serki topione i mieszamy, aż serki się trochę rozpuszczą. Następnie Wszystko miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy.
    Zupę podajemy z posiekanym koperkiem lub pietruszką oraz z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować