Jarzynowa z pulpecikmi rybnymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dietetyczna zdrowa zupka. Wcina ją nawet mój dziesięciomiesięczny synek

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ selera
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 cebula
    3-4 ziemniaki (średnie)
    Natka pietruszki
    350g filetów z białej ryby ( u mnie mintaj)
    1 kajzerka
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Jarzynowa z pulpecikmi rybnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera, marchew oraz pietruszkę umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą i gotować ok. 20 min. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną i przekrojona na pół cebulę (po gotowaniu cebulę wyjmujemy). Po około 10-15 min gdy wszystkie jarzyny są już prawie miękkie zupe doprawiamy i dodajemy rybne pulpeciki. Gotujemy je w zupie dosłownie 4-5 min (są bardzo delikatne i szybko się gotują)

    Pulpeciki
    Ryby zmielić i dodać namoczoną wcześniej oraz dobrze odciśniętą kajzerkę. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać jeszcze troszkę bułki tartej. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe pulpeciki i wkładamy do zupy. Gotujemy pod przykryciem.

Porady

Cebulę po ugotowaniu zupy wyciągamy. Posypujemy natką pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować