Filety z kurczaka z brokułem w cieście z czarnuszką

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Pyszne i soczyste mięso na różne okazje

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    50 dkg fileta z kurczaka (3 niewielkie sztuki)
    3 różyczki brokuła
    ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    Sól, pieprz
    Ciasto:
    ¾ szklanki mleka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    2 łyżeczki czarnuszki
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Kurczak w panierce

Filety z kurczaka z brokułem w cieście z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć . Piersi kurczaka rozbić i natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na godzinę. Różyczki brokuła umyć i gotować kilka minut w osolonej wodzie aby zmiękły ale się nie rozpadły, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Na każdy kawałek mięsa nałożyć jedną różyczkę i mięso zawinąć (w razie konieczności spiąć wykałaczkami). Przyrządzić ciasto mieszając ze sobą wszystkie składniki. Powinno wyjść gęste ciasto. Mięso obtaczamy dokładnie w cieście i smażymy na tłuszczu na niewielkim ogniu na złoty kolor . Tłuszczu lejemy tyle aby sięgał do połowy wysokości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Czarnuszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować