Jajka zapiekane z parmezanem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajka zapiekane to fajny i bardzo smaczny sposób na urozmaicenie śniadania, ja polecam te w wersji z parmezanem i szczypiorkiem - proste i smaczne

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    ¼ szklanki śmietany 30%
    2 łyżki startego parmezanu
    2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    1 łyżeczka masła
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie Ser

Jajka zapiekane z parmezanem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie kokilki (lub płaskie słoiczki) smarujemy masłem. Do każdej wlewamy śmietankę dodajemy ser( troszkę zostawiamy aby posypać jajko po upieczeniu) i szczypiorek - mieszamy. Do kokilek wbijamy po jajku, oprószamy je solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10-12 minut/ lub do momentu ścięcia się białka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery Szczypiorek Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować