Jajka zapiekane pod krakersową kruszonką

  • wyświetlono: 418 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne danie, które można podać na wielkanocne śniadanie i nie tylko, np. na piątkową kolację.

DSC00380
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek
3 łyżki startego żółtego sera
6 krakersów
2 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy sarepskiej
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka zapiekane pod krakersową kruszonką

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na pół.
    2. Na dnie płaskiego naczynia do zapiekania rozsmarować łyżkę majonezu wymieszaną z musztardę.
    3. Na to ułożyć połówki jajek.
    4. Krakersy drobno pokruszyć, wymieszać z serem żółtym i łyżką majonezu. Przyprawić i wyłożyć na jajka.
    5. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 15 minut w 200 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkamajonezser żółtymusztardakrakersyWielkanocdla gościzapiekanka jajecznajajka zapiekanena piątekjajka inaczejprzepis_miesiąca1000śniadanie wiekanocnekrakersowa kruszonka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą pomidorową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pomidorową

Jajka faszerowane pachnącą wędzonką...

jajka faszerowane pastą z makreli

Dodane przez: babka w formie

jajka faszerowane pastą z makreli

Jajka faszerowane są idealne nie...

jajka faszerowane rukolą i orzechami

Dodane przez: babka w formie

jajka faszerowane rukolą i orzechami

Faszerowane jajka bardzo często...

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Jajka faszerowane to świetny pomysł...

Jajka sadzone na chlebie

Dodane przez: Kasia Pichci

Jajka sadzone na chlebie

Jajka sadzone na chlebie to świetny...

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Dodane przez: Martyna1991

Jajka faszerowane musem pieczarkowym

Delikatny mus pieczarkowy ze słodką...