Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

4.49 (195 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przedstawiam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz
    Opcjonalnie do dekoracji:
    szczypiorek
    papryka w płatkach/proszku
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka.
    Żółtka utrzeć z majonezem oraz musztardą i wymieszać ze szczypiorkiem.
    Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka.
    (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)
    Całość ozdobić według uznania.

Porady

Użyjcie musztardy o wyrazistym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Musztarda Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować