Jajka z aksamitnym kremem maślanym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Typowo świąteczne jajka faszerowane wspaniałym kremem z masła i żółtek. Są pyszne i proste do przygotowania. Podaję ję z rzodkiewką, która wspaniale pasuje do łagodnego smaku kremu.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -jaja 3 sztuki
    -masło 40 gram
    -sól szczypta
    -pieprz ziołowy szczypta
    -rzodkiewki 10 sztuk
    -szczypiorek świeży (posiekany) 2 łyżki
    -pomidor 2 plastry
    -ogórek kiszony 2 plastry
    -chrzan 0,5 łyżeczki (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka z aksamitnym kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać,przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Zółtka zmiksować z masłem i solą. Można dodać pół łyżeczki chrzanu. Połówki jaj napełnić kremem.
  • 3. Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę, rozłożyć na talerzykach, posypać szczypiorkiem.
  • jaja z aksamitnym kremem maslanym 4. Na rzodkiewkowym podłożu umieścić jajka wypełnione kremem. Udekorować kawałkami pomidora, ogórka kiszonego oraz rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować