Jajka kwiaty z kremem maślanym na sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe jajka faszerowane kremem maślanym,podawane na sosie tatarskim z kaparami.Subtelny smak kremu maślanego połączony z wyrazistym smakiem sosu tatarskiego,idealne połączenie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - pieczarki marynowane: 8 sztuk
    - ogórki konserwowe lub kiszone: 5 sztuk
    - majonez: 5 łyżek
    - masło miekkie: 3 łyżki
    - kapary: 24 sztuk
    - sól, pieprz, cukier: 1 szczypta
    - pomidor: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka kwiaty z kremem maślanym na sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo(8 minut w osolonej wodzie,licząc od zagotowania wody),obrać ze skorupek,przekroić na pół (poziomo),wyjąć żółtka.
  • 2. Ogórki,pieczarki marynowane drobno pisiekać,połączyć z majonezem i przyprawami.Powstanie gęsty sos tatarski.
  • jajka z kremem 1 3. Ugotowane żółtka i miękkie masło utrzeć na jednolity krem maślany.Przełożyć do szprycy z końcówką falistą.Kremem faszerować jajka(np.jak na zdjęciu,tworząc na jajku kwiat).Posypać świeżo mielonym pieprzem,udekorować pomidorem,rzeżuchą,szczypiorkiem.Jajka ułożyć na sosie tatarskim(łyżkę sosu na połówkę jajka).Wokół sosu ułożyć kapary.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować