Jajka w sosie rzodkiewkowym

  • wyświetlono: 1440 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Coś dla wielbicieli jajek.

Katarzyna Janeczko

Składniki

8 jajek ugotowanych na twardo
pęczek rzodkiewki
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżka siekanego szczypiorku
szczypta gałki muszkatołowej mielonej
sól
pieprz
koperek do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka w sosie rzodkiewkowym

  • 1. Jajka obrać i przekroić na połówki. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać majonez, śmietanę, przyprawy oraz łyżkę szczypiorku i 5-6 posiekanych rzodkiewek (można zetrzeć je na tartce) Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać jajka, napełniać sosem i udekorować świeżym koperkiem lub szczypiorkiem oraz plastrami pozostałych rzodkiewek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuWielkanocjajka z rzodkiewką

Komentarze

Podobne przepisy

Najpyszniejsze jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: kamilaryz

Jajka w sosie tatarskim

Najlepszy sos tatarski, jaki gdziekolwiek...

Jajka w sosie musztardowym

Dodane przez: ilka_86

Jajka w sosie musztardowym

Najlepiej smakowały na ciepło z...

Jajka w sosie pomidorowym

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka w sosie pomidorowym

Sos pomidorowy z lubczykiem i imbirowym...

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: Agnieszka Rec

Jajka w sosie tatarskim

Na świątecznym wielkanocnym stole...

Jajka w sosie andaluzyjskim

Dodane przez: neliada

Jajka w sosie andaluzyjskim

Jajka w sosie andaluzyjskim to...

Jajka w jabłkowo-chrzanowym sosie

Dodane przez: 2milutka

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE