Jajka w sosie czosnkowo - rzodkiewkowym

3 (1 ocen)

  • 20 min

Szybka przystawka nie tylko na Wielkanoc.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    3 ząbki czosnku
    4 rzodkiewki
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    siekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w sosie czosnkowo - rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić na pół i ułożyć na talerzu.
  • 2. Sos:
    Majonez, jugurt wymieszać. Czosnek obrać, zetrzeć razem z rzodkiewką na tarce na o drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę (tylko czosnek ;))
    Wymieszać z sosem jogurtowo - majonezowym. Doprawić. Polać jajka. Posypać siekanym szczypiorkiem ( u mnie niestety zabrakło...).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować