Śledzie w rzodkiewkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna propozycja na świąteczną Wigilię . Śledzie w smacznym śmietanowym sosie z dodatkiem rzodkiewek doskonale smakują z ugotowanymi ziemniakami jak i pieczywem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 śledzie w occie lub matiasy (ja używam w occie)
    pęczek rzodkiewek,
    1 papryka czerwona,
    pęczek szczypiorku i pietruszki,
    1 cebula
    300 gramów śmietany 18 %
    100 ml śmietany 30 %
    sól i pieprz
    duża szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w rzodkiewkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Śledzie płuczemy, osuszamy. Ściągamy skórę i kroimy śledzie na cienkie paski. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki, a paprykę w kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy.
  • Śledzie 2. Wszystkie składniki przekładamy do miski , dodajemy obie śmietany o doprawiamy do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Rzodkiewka Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować