Jajka w sosie musztardowym

4.89 (167 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam te jajka. Przepis mam od babci. Jajka są doskonałą przekąska na wielkanoc lub na obiad z ziemniaczkami .

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    2 szklanki bulionu
    3 łyżeczki musztardy
    2 łyżeczki mąki
    3 łyżeczki śmietany




Wystaw ocenę:

4.89 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.Obrać.

    W garnku zagotować 2 szklanki bulionu. Dodać musztardę i wymieszać. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną bulionu. Wlać do sosu. Gotować aż sos lekko zgęstnieje. Przecięte jajka na pół włożyć do sosu i chwilę podgrzać lub ułożyć jajka na talerzu i polać sosem.

Porady

Zamiast bulionu można użyć 2 szklanki wody + jedną kostkę bulionową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować