Jajka nadziewane pieczarkami

0 (0 ocen)

Nadziewane jajka z pieczarkami posypane startą rzodkiewką idealne na wielkanocne śniadanie w rodzinnym gronie.

Składniki:

  • 7 jajek
    25 dag pieczarek
    mała cebula
    pęczek natki pietruszki (zostawić trochę do dekoracji)
    1/4 łyżeczki musztardy dijon
    7 łyżek majonezu
    3 rzodkiewki
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przeciąć wzdłuż i wyjąć żółtka, a następnie rozgnieść je widelcem. Pieczarki i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju do momentu wyparowania wody. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Do żółtek dodać ostudzone pieczarki, natkę pietruszki, musztardę, 1 łyżkę majonezu, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Gotowy farsz nałożyć do białek i położyć na nim po ok. pół łyżeczki majonezu, posypać natką pietruszki i startymi na grubych oczkach rzodkiewkami. Serwować w dowolnymi wędlinami i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować