Pyszne jajka nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać, wystudzić, obrać ze skorupek.
Cebulę pokroić w kostkę, na oleju zeszklić, wsypać obrane i p[okrojone pieczarki, dodać paprykę, pieprz mielony, sól czosnkową i smażyć do miękkości pieczarek z 10 minut na średnim ogniu.
Pieczarki zmiksować pałką blendera, wymieszać z tartą bułką.
2.Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski, widelcem pognieść z pieczarkami.
3.Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać natką pietruszki.
Komentarze