Pyszne jajka nadziewane pieczarkami

4 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, lekkie, aromatyczne jajka gotowane i nadziewane pieczarkami są doskonałą przystawką, zakąską na każdą okazję...........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki 50 dag,
    olej rzepakowy 12 łyżek,
    cebula 1 sztuka duża,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka słodka 2 łyżeczki,
    sól czosnkowa 2 łyżeczki,
    bułka tarta 1/2 szklanki,
    jajka 12 sztuk "L",
    natka pietruszki 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4 (10 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Pyszne jajka nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszne jajka nadziewane pieczarkami 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej obiera się ze skorupek) zalać zimną wodą i wylać, wystudzić, obrać ze skorupek.

    Cebulę pokroić w kostkę, na oleju zeszklić, wsypać obrane i p[okrojone pieczarki, dodać paprykę, pieprz mielony, sól czosnkową i smażyć do miękkości pieczarek z 10 minut na średnim ogniu.

    Pieczarki zmiksować pałką blendera, wymieszać z tartą bułką.
  • pyszne jajka nadziewane pieczarkami 2. Jajka przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć delikatnie łyżeczką żółtka do miski, widelcem pognieść z pieczarkami.
  • pyszne jajka nadziewane pieczarkami 3. Łyżeczką napełniać puste miejsce po żółtkach do pełna, jajka układać na talerzu i posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować