Jajka faszerowane z salami

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i bardzo smaczne faszerowane jajka .
Idealnie sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    150 g salami
    pół papryki czerwonej
    2 łyżki kukurydzy
    sól + pieprz
    świeży koperek
    majonez
    kilka cebulek marynowanych
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.
    Ostudzić i obrać.
    Przekroić .
    Żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem .
  • 2. Salami i paprykę pokroić drobno .
    Dodać do żółtek .
    Dodać odsączoną kukurydzę i posiekany koperek .
  • 3. Za pomocą łyżeczki lub worka nadziewać połówki białek .
    Na wierzch położyć mała gałązkę koperku i cebulkę marynowaną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować