Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Odchudzona wersja faszerowanych jajek, muszę przyznać, że smakują lepiej niż te z majonezem. Są lżejsze i delikatniejsze w smaku, a osoby dbające o figurę nie musza sobie odmawiać tej przekąski. Przystawka w sam raz na sylwestrową domówkę.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj
    80 g serka kanapkowego
    puszka tuńczyka w sosie własnym (puszka 200 g)
    szczypiorek
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka wyciągnąć z białek, dodać odsączonego tuńczyka, posiekaną natkę szczypior i serek, wszystko wymieszać na gładką pastę i doprawić solą i pieprzem. Przygotowaną pastą faszerować białka. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować