Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

  • wyświetlono: 1186 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Sprawdzą się na każdej imprezie.

bieniaszka
  • 10 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

puszka tuńczyka w sosie własnym
1 małe dojrzałe awokado
5 jajek
½ pęczka szczypiorku
1 pełna łyżka majonezu
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

  • 1. Z awokado wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Do miąższu dodać osączonego z zalewy tuńczyka. Wymieszać. Jajka delikatnie przeciąć i wyjąć żółtka. Żółtka i szczypiorek pokroić, dodać do tuńczyka z awokado. Doprawić solą, pieprzem i majonezem. Do białek nakładać po łyżeczce farszu. Udekorować kiełkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaJajkatuńczykawokadoszczypiorekJajka faszerowane
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

jajka faszerowane

Dodane przez: Michał Wrzosek

Jajka faszerowane awokado

Organizujesz przyjęcie bądź przyrządzasz...

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Dodane przez: Gosia123

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem...

Jajka marynowane w kurkumie i faszerowane awokado

Dodane przez: ewaeu

Jajka marynowane w kurkumie i faszerowane...

Śliczne żółte jajeczka i z pysznym...

Jajka faszerowane pastą z awokado

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane pastą z awokado

Muszę przyznać,że nie przepadam...

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Dodane przez: czarrna

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Na wielkanocny stół