Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka można faszerować na różne sposoby. Ja polecam farsz z ogórków kiszonych i tuńczyka, obficie posypane rzeżuchą :) Na co dzień i od święta :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
    2 ogórki konserwowe
    3-4 łyżki majonezu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    posiekana rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół, po czym wydrążyć żółtka. Żółta przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać osączonego z sosu tuńczyka i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość połączyć z majonezem i przecierem pomidorowym oraz solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę. Każdą połówkę białka faszerować przygotowanym farszem i obficie posypać rzeżuchą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować