REKLAMA

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzeżuchą

wyświetlono: 351 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Jajka można faszerować na różne sposoby. Ja polecam farsz z ogórków kiszonych i tuńczyka, obficie posypane rzeżuchą :) Na co dzień i od święta :)

opublikowany: 26.02.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
    2 ogórki konserwowe
    3-4 łyżki majonezu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    posiekana rzeżucha
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół, po czym wydrążyć żółtka. Żółta przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać osączonego z sosu tuńczyka i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość połączyć z majonezem i przecierem pomidorowym oraz solą i pieprzem. Wymieszać na gładką masę. Każdą połówkę białka faszerować przygotowanym farszem i obficie posypać rzeżuchą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anetamlp anetamlp

Jajka faszerowane tuńczykiem

Łatwa, tania i pyszna przystawka idealna na przyjęcie

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 03.09.2013 | wyświetlono: 35417 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE