Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką

4.5 (183 ocen)

Małe urozmaicenie dla tradycyjnego świątecznego śniadania. Są tak pyszne i na tyle łatwe do przygotowania, że można przyrządzać je nie tylko przy okazji święta :)

Składniki:

  • 10 jajek
    Niepełna szklanka rzeżuchy
    Pęczek rzodkiewki
    200g twarogu
    1 łyżka ostrej musztardy
    1 ząbek czosnku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Jajka faszerowane rzeżuchą i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.
  • 2. Rzodkiewkę umyć i drobno posiekać.
  • 3. Wymieszać twaróg, pokrojoną rzeżuchę, musztardę, rzodkiewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku.
  • 4. Jajka smarować pastą, ułożyć na półmisku, udekorować rzodkiewką i rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzeżucha Rzodkiewka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować