Jajka faszerowane z tuńczykiem

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Jajka faszerowane z tuńczykiem świetnie się sprawdzają na Wielkanocnym stole i nie tylko..

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 puszka tuńczyka w zalewie
    1 pęczek cebulki zielonej
    2 łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Jajka faszerowane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie farszu 1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka. Tuńczyka odcedź z zalewy. Do żółtek dodaj tuńczyka, majonez, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, zmiksuj na gładką masę.
  • Gotowe jajka. Smacznego! 2. Cebulkę zieloną posiekaj, dodaj do masy, wymieszaj. Białka jaj faszeruj masą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować