Jajka faszerowane migdałami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane migdałami kusiły mnie od dawna. Wiedziałam, że to będzie połączenie idealne :) ! I wcale się nie myliłam. Jajka faszerowane migdałami stały się obok jaj faszerowanych łososiem - moimi ulubionymi :) Musicie ich spróbować !

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jaj
    3 łyżeczki drobno posiekanych blanszowanych migdałów
    2 - 3 łyżki płatków migdałowych
    1 cebula dymka ze szczypiorkiem
    sól i świeżo mielony pieprz
    2,5 łyżki serka philadelphia
    Opcjonalnie - garść kiełków rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, ostrożnie je obierz, przekrój na połówki i wyjmij żółtko.
    Żółtka jajek umieść w miseczce i rozgnieć je widelcem. Dodaj drobno posiekane migdały, drobno posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, serek philadelphia, dopraw solą i pieprzem, dokładniej wymieszaj.
    Jajka nadziej masą z żółtek, dodaj płatki migdałowe. Jajka możesz podać na kiełkach rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować