Zaskoczyłam rodzinkę i pierwszy raz do jajecznego farszu dodałam podsmażony, chrupiący boczek. Pomysł był trafiony i tak podane jajka zagościły u nas na stałe, zarówno na wielkanocnym stole, jak i na co dzień :)
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
6 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
100 g surowego boczku w plastrach
sól, pieprz
posiekany szczypiorek do posypania
Jajka faszerowane boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na suchej patelni. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem, jogurtem i podsmażonym boczkiem (łyżkę boczku zostawić na wierzch jajek). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Farszem napełniać białka jajek i ułożyć na talerzu. Posypać pozostawionym boczkiem i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze