Jajka faszerowane boczkiem

4.6 (10 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zaskoczyłam rodzinkę i pierwszy raz do jajecznego farszu dodałam podsmażony, chrupiący boczek. Pomysł był trafiony i tak podane jajka zagościły u nas na stałe, zarówno na wielkanocnym stole, jak i na co dzień :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    100 g surowego boczku w plastrach
    sól, pieprz
    posiekany szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.6 (10 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na suchej patelni. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem, jogurtem i podsmażonym boczkiem (łyżkę boczku zostawić na wierzch jajek). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Farszem napełniać białka jajek i ułożyć na talerzu. Posypać pozostawionym boczkiem i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Boczek Majonez Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować