Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

3 rodzaje jajek faszerowanych . Doskonałe na Wielkanocne śniadanie i nie tylko.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - majonez: 4 łyżki
    - anchois fileciki: 1 sztuka
    - szczypiorek pokrojony: 2 łyżki
    - koperek - posiekany: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dzielimy na do 3 miseczek.
  • 2. Do 1 miseczki dodajemy 1 rozdrobiony filecik anchois a następnie odrobinę majonezu. Mieszamy, aż masa się połączy i ewentualnie doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą). Masą napełniamy jajka.
  • 3. Do 2 miseczki dodajemy pokrojony szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.
  • 4. Do 3 miseczki dodajemy pokrojony koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować