Jajecznica z botwinką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna,kolorowa i zdrowa.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    pół pęczka botwinki (same listki bez buraczków)
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka masła
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne Jajecznica

Jajecznica z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę dokładnie myjemy i przebieramy.
    Odcinamy same listki z ogonkami i kroimy je na desce.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy najpierw same łodyżki i dusimy do miękkości, dokładamy listki, jeszcze chwilę dusimy.
    W misce roztrzepujemy jajka z solą i pieprzem. Do gotowej botwinki wsypujemy szczypior , a po chwili wlewamy jajka,smażymy chwilę aż do takiego stopnia ścięcia jakie lubimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować