Jajeczne roladki z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Roladki omletowe to ostatnio częsta pozycja na moim stole, do ich środka dodaję to na co mam ochotę. Dzisiaj był to łosoś i szpinak wyszło pięknie, pysznie i elegancko.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 4 jajka
    1-2 łyżki mleka
    sól ziołowa
    pieprz czarny
    nadzienie:
    100 g wędzonego łososia
    garść łososia
    sok i skórka z cytryny
    kilka bardzo cienkich plasterków czerwonej cebuli

    masło do posmarowania patelni



    opcjonalnie czerwony i czarny kawior do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Omlet Jajko

Jajeczne roladki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem.
    Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno.

    Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowaną cebulą, listkami szpinaku oraz łososiem skropionym sokiem z cytryny i oprószonym skórką cytrynową.

    Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu.

    Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy dodatkami.
    W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron.

    Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Jeśli lubimy możemy posypać kawiorem. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować