Roladki jajeczne/omletowe z sałatką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • (3 sztuki - placki o średnicy 20 cm)
    3 jajka
    sól, pieprz naturalny
    Dodatkowo u mnie:
    1 opakowanie/125g sałatki z ciecierzycą i łososiem wędzonym
    Ponadto:
    masło do natłuszczenia patelni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Placki Omlet Jajko

Roladki jajeczne/omletowe z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka należy zmiksować do puszystości oraz doprawić za pomocą soli z pieprzem.
    Patelnię odrobinę natłuścić masłem i z powstałej masy usmażyć placki.
    (Uważajcie przy przewracaniu, ponieważ są bardzo delikatnie, dlatego placki wygodniej jest smażyć na mniejszej patelni. Nie powinny być też zbyt grube).
    Gotowe placki dość obficie posmarować sałatką i ostrożnie zwinąć w rulony.
    Roladki można podawać w całości lub pokroić na mniejsze kawałki.
    Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu oraz na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować