Są świetną propozycją na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności.
10 min
Dla 3 osób
Składniki:
(3 sztuki - placki o średnicy 20 cm)
3 jajka
sól, pieprz naturalny
Dodatkowo u mnie:
1 opakowanie/125g sałatki z ciecierzycą i łososiem wędzonym
Ponadto:
masło do natłuszczenia patelni
Roladki jajeczne/omletowe z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka należy zmiksować do puszystości oraz doprawić za pomocą soli z pieprzem.
Patelnię odrobinę natłuścić masłem i z powstałej masy usmażyć placki.
(Uważajcie przy przewracaniu, ponieważ są bardzo delikatnie, dlatego placki wygodniej jest smażyć na mniejszej patelni. Nie powinny być też zbyt grube).
Gotowe placki dość obficie posmarować sałatką i ostrożnie zwinąć w rulony.
Roladki można podawać w całości lub pokroić na mniejsze kawałki.
Idealnie smakują bezpośrednio po przygotowaniu oraz na zimno.
Komentarze