Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Są uniwersalne. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Uwielbiają je i duzi i mali! :)

  • 45 min

Składniki:

  • NA NALEŚNIKI:

    ☆ 1 szklanka mleka

    ☆ 1 szklanka wody

    ☆ 1 szklanka mąki

    ☆ 1 jajko

    ☆ 1 łyżka oleju

    ☆ szczypta soli

    DO FARSZU:

    ☆ 1 opakowanie mrożonego szpinaku

    ☆ 1 duża cebula

    ☆ 1 opakowanie sera mascarpone

    ☆ 1 opakowanie wędzonego łososia

    ☆ twardy ser kozi ( 5 - 6 plastrów lub 150 g w kawalku)

    ☆ gałka muszkatołowa

    ☆ czosnek - 2 do 3 ząbków

    ☆ sól

    ☆ pieprz

    ☆ olej do smażenia




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przystawki

Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NALEŚNIKI: Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Smażymy naleśniki.

    FARSZ: Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni aż będzie szklista. Dodajemy mrożony szpinak. Następnie dodajemy opakowanie serka mascarpone. Całość dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser kozi.

    ROLADKI: Usmażone naleśniki układamy po jednym na talerzu, smarujemy 2 porządnymi łyżkami farszu, układamy łososia. Zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane naleśniki wstawiamy na 2h do lodówki, a najlepiej na całą noc. Schłodzone wyjmujemy i kroimy na plastry, formując roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Mascarpone Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować