Sałatka ze szpinakiem i łososiem

4.47 (204 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oczywiście pyszna sałatka na bazie świeżych liści szpinaku z dodatkiem łososia, jajek, pomidorów, w musztardowym sosie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g liści szpinaku baby
    150 g wędzonego łososia w paskach
    4 jajka ugotowane na twardo
    cebulka czerwona
    150 g pomidorków koktajlowych

    3 łyżki musztardy sarepskiej
    ok. 50 ml oliwy z oliwek
    sok z połowy cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (204 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku. Na liściach rozłożyć jajka pokrojone w ćwiartki, pomidorki pokrojone na pół i całe, pokrojonego na małe kawałki łososia, pokrojoną w piórka cebulę. Musztardę wymieszać z oliwa, sokiem z cytryny, pieprzem i sola do smaku. Polać sosem przed podaniem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować