JAGLANE RAFAELLO ( rafaello z kaszy jaglanej )

4.5 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZLAKTOZOWE
Śmiało może być przygotowywane przez osoby na diecie albo osoby z alergiami pokarmowymi.
Smakuje obłędnie!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    SPÓD:

    * orzechy ( ja użyłam brazylijskich i laskowych ) – 2 szkl
    * daktyle suszone – 1 garść
    * olej koksowy – 1 czubata łyżka

    MASA:

    * kasza jaglana – 1 szkl
    * mleko kokosowe – 1,5 szkl
    * kokos ( wiórki ) – 2 szkl
    * laska wanilii – 1 szt
    * do posłodzenia: możemy użyć cukru, ksylitolu, erytrolu, syropu z agawy – ilość zależy od naszych upodobań smakowych
    * olej kokosowy – 1 czubata łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Bezy Rafaello

Jaglane rafaello ( rafaello z kaszy jaglanej ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    SPÓD:

    Orzechy dokładnie mielimy z namoczonymi wcześniej we wrzątku daktylami.

    Dodajemy olej kokosowy i wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Wstawiamy do lodówki.

    MASA:

    Wypłukaną ( to ważne ) dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy na małym gonu do miękkości ( bez mieszania ), zostawiamy pod przykryciem do spulchnienia.

    Zalewamy mlekiem kokosowym, słodzimy, dodajemy ziarenka wanilii oraz kokos i olej koksowy – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką, budyniową masę.

    Wyciągamy na schłodzony spód i zostawiamy na ok. 3 godziny w lodówce.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować