Rafaello Z Kaszy Jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój pierwszy zamiennik oryginalnego Rafaello ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na spora ilość kuleczek:
    1 szklanka kaszy jaglanej
    2 1/2 szkl wody do got. kaszy + 2 łyżki oleju i szczypta soli
    2/3 szkl cukru pudru
    2 szkl wiórków kokosowych + trochę do obtoczenia
    1/2 szkl mleka w proszku
    aromat kokosowy, a najlepiej lepiej likier kokosowy kieliszek lub 1/2
    kieliszka spirytusu ;)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello Kulki

Rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze płuczemy, przelewamy wrzątkiem i gotujemy w lekko osolonej
    wodzie z olejem przez 15-20 min. Po wyłączeniu gazu odkrywamy
    przykrywkę aby nadmiar wody odparował. Lekko studzimy.
  • 2. Do miski dajemy naszą lekko przestudzona kaszę ( ma być jeszcze
    ciepła ) kokos, cukier, mleko w proszku i wszystko razem blendujemy aż
    składniki dobrze się połączą i stworzą dość gładką masę. Na koniec
    dodajemy alkohol ( dla dorosłych ), dzieciom możemy odłożyć część i
    dodać tylko aromat kokosowy :)
  • 3. Mieszamy całość łyżką i zaczynamy formować kulki, które następnie
    obtaczamy w kokosie. Schładzamy w lodówce przed podaniem co najmniej
    2-3 h. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować