Jabłkowe na smalcu

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Wbrew pozorom pyszne i słodkie...

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - smalec: 18 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - kwaśna śmietana: 3 łyżki
    - marmolada jabłkowa słoik: 1 sztuka
    - jabłka: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłkowe na smalcu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przesianej mąki z proszkiem dodać tłuszcz, posiekać, dodać resztę składników, zarobić ciasto i podzielić na 2 części. Rozwałkować, jeden placek wyłożyć na blaszkę, na cieście rozsmarować marmoladę, na to położyć jabłka, ja wyłożyłam jabłka z kompotu, ale mogą być świeże. posypać cukrem. Przykryć drugim plackiem, brzegi obcisnąć i wierzch ponakłuwać widelcem. Piec w średniej temperaturze, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować