Jabłkowa delicja z ciastkiem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obieram , trę na tarce o dużych oczkach , podlewam wodą , dodaję cukier , gotuję około 20 minut , dodaję galaretki agrestowe , mieszam , studzę do zgęstnienia .
2.Jajka , sól , cukier , aromat , miksuję na puszystą masę , dodaję olej , miksuję , dodaję mąkę zmieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia , miksuję do połączenia składników , wykładam do blaszki , piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni , studzę .
4.Na wystudzone ciasto wykładam gęstniejące jabłka , wyrównuję , wstawiam na godzinę do lodówki . Na cieście układam ciastka , zalewam gęstniejącą galaretką , wstawiam do lodówki , pozostawiam na około dwie godziny do całkowitego zastudzenia .
Porady
Galaretka cytrynowa musi być dobrze wystudzona , gęstniejąca , inaczej ciastka rozmiękną :)
Komentarze