Delicja jabłkowa z rurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijam z cukrem, ciągle miksując dodaje olej, mąkę zmieszaną z kisielami i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę, piekę 30 minut w temp. 180 stopni. Studzę.Jabłka obieram, duszę aż odparują nadmiar soku, dodaje galaretki, mieszam, pozostawiam do przestudzenia. 3 szklanki soku wstawiam do zagotowania, w szklance soku mieszam budynie, cukier i mąkę ziemniaczaną, wlewam do gotującego soku, gotuję budyń, zestawiam.
2.Na wystudzone ciasto wykładam letnie jabłka, na jabłkach układam rurki, po długości blaszki. Na rurki wylewam jeszcze ciepłą masę, delikatnie wyrównuje. Ciasto pozostawiam w chłodzie do wystudzenia.
3.Ciasto polewam polewą z podgrzanej śmietany z czekoladą. Posypuję posypką cukrową.
Komentarze