Jabłka w chmurce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Leciutki puszysty deser z naszych rodzimych owoców smakuje najlepiej.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jabłka 5 sztuk
    mąka pszenna 1 szklanka
    2 jajka
    szklanka mleka
    3/4 szklanki wody gazowanej
    olej do smażenia
    cynamon do posypania
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciasto naleśnikowe

Jabłka w chmurce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko i wodę . Zmiksować na gładkie ciasto.
    Jabłka obrać ze skórki, pokroić na ósemki, posypać cynamonem.
    Obtaczać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej do lekkiego zarumienienia .
    Lekko ostudzone posypać cukrem pudrem. Spożywać najlepiej na ciepło . Smacznego :)

Porady

W wersji dla dorosłych możemy maczać w likierze amaretto, a następnie w cieście. Nada to migdałowego aromatu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować