Jabłka w cieście naleśnikowym

  • wyświetlono: 261 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jabłka w cieście naleśnikowym to smak dzieciństwa. Warto do tych czasów i smaków wracać

1O6A3375_1
  • 8 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
½ szkl. mąki,
½ szkl. mleka,
1 jajko,
szczypta soli,
½ łyżeczki sody oczyszczonej,
1 łyżka wiórek kokosowych

Nadzienie:
2 jabłka,
cynamon,
cukier puder do posypania

Dodatkowo:
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka w cieście naleśnikowym

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Jabłka obieramy, kroimy na ok 0,5 cm plastry. Wycinamy gniazda nasienne. Plastry jabłek posypujemy cynamonem, maczamy dokładnie w cieście z obu stron. Kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkanaleśnikiciasto naleśnikowedla dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

Kabanosy w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta i smaczna przekąska...

.

Dodane przez: Anitka0804

Kąski z kurczaka w cieście

Smaczne maleńkie kawałki kurczaka...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: smak i uczucie

Parówki w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: AnaHana

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to...

Szparagi w cieście musztardowym

Dodane przez: justi2401

Szparagi w cieście musztardowym

Zielone szparagi przygotowane w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE