Indyk duszony w cebuli

3.5 (12 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cebula i aromatyczna marynata dodają indykowi wyrazu, a duszenie w bulionie sprawia, że mięso jest kruche i delikatne.

  • 1 godz. 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g sznycli z fileta indyka
    1 duża cebula
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 l bulionu
    Marynata:
    4 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    3/4 łyżeczki soli
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
Wystaw ocenę:

3.5 (12 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk duszony w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy. Sznycle z indyka rozbijamy tłuczkiem, obtaczamy w marynacie i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Po tym czasie partiami smażymy sznycle z obu stron na rozgrzanym oleju. Do ostatniej partii mięsa dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i majeranek. Bulion podgrzewamy i przekładamy do niego podsmażone sznycle oraz cebulę. Dusimy całość ok 30 minut, do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować