LESZCZ DUSZONY W CEBULI

4.5 (144 ocen)

  • 40 min

Pyszne, zdrowe, szybkie danie obiadowe dla smakoszy ryb.

  • 40 min

Składniki:

  • - świeży leszcz (lub mrożony)
    - 2 łyżki oleju do smażenia
    - 2 łyżki masła do smażenia
    - mąka do panierowania
    - 3 średnie cebule
    - 1 jabłko
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    - zielenina do posypania gotowego dania
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leszcz duszony w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Laszcz duszony w cebuli 1. Rybę oczyścić, wyfiletować, umyć, pokroić na porcje, posolić i oprószyć mąką.
  • Leszcz duszony w cebuli 2. Cebulę pokroić w półtalarki i podsmażyć na 1 łyżce oleju i masła złoty kolor. Obrać jabłko i zetrzeć do cebuli. Chwilę razem poddusić, oprószyć przyprawa uniwersalna i pieprzem.
  • Leszcz duszony w cebuli 3. Rybę obrumienić z obu stron na 1 łyżce oleju i masła, przykryć cebulą.
    Całość przykryć i dusić kilka minut.
  • Leszcz duszony w cebuli 4. Rybę podawać posypaną zieleniną z dodatkiem ziemniaków i surówki z kapusty.

Porady

Leszcz jest białą rybą, która jest smaczna nawet dla osób, które nie przepadają za rybami. Jest rybą bardzo zdrową dla dzieci. Tak przyrządzony leszcz może być także podany z pieczywem jako ciepła kolacja.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować