Humus z kiszonym burakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pasta do pieczywa przygotowana z cieciorki i kiszonych buraków z dodatkiem czosnku. Polecam do pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl ugotowanej cieciorki
    100 g buraczków kiszonych
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasty Hummus

Humus z kiszonym burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną cieciorkę przekładamy do kielicha blendera i dodajemy pokrojone kiszone buraczki. Czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałeczki. Dodajemy do cieciorki i buraczków. Wlewamy oliwę i sok z cytryny, wsypujemy sól i pieprz. Blendujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki i smakujemy, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone buraki Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować