Halibut z masłem czosnkowym

  • wyświetlono: 1983 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna,delikatna rozpływajaca się w ustach rybka.Polecam !!!

evita0007

Składniki

Halibut (ja miałam mrożonego)450g
1 łyżeczka masła (taka czubata)
1 duży ząbek czosnku
2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki
sok z dwóch plastrów cytryny
sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut z masłem czosnkowym

  • 1. Rybę rozmrozić,oskrobać pod bieżącą wodą.Osuszyć ręcznikiem i przekroić na dwie porcje.
  • 2. Miekkie masło utrzeć razem z przeciśnietym przez praskę czosnkiem i wymieszać.
  • 3. Porcje ryby ponacinać z obu stron.W nacięcia powciskać masło czosnkowe,skropić cytryną.Doprawic solą , pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Po wierzchu posypać natką pietruszki,zakryć i piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 20 minut.Po upływie tego czasu odkryć rybe , jeszcze chwilę zapiec i gotowa do podania :)
    Smacznego....

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyhalibutczosnekWigiliamasłoświąteczny obiad

Komentarze

Podobne przepisy

s

Dodane przez: sylwin03

Filety z kurczaka z masłem czosnkowo-bekonowym

Filety z kurczaka z masłem czosnkowo-bekonowym

Homar

Dodane przez: odkuchni

Homar zapiekany z masłem czosnkowym

Moje pierwsze podejście do homara

pstrągi

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg z masłem czosnkowo-pietruszkowym i...

Delikatne mięso ryby idealnie komponuję...

Pstrąg

Dodane przez: Netka

Kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym

Pyszny, delikatny pstrąg usmażony...

image-1s0x81m

Dodane przez: Karapol

Pstrąg z masłem czosnkowo-ziołowym

Smakuje również z grilla, ale dzięki...

Steki ze schabu z masłem czosnkowym

Dodane przez: Andzia Pichci

Steki ze schabu z masłem czosnkowym

Jeżeli znudziły się klasyczne schabowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE