Halibut z masłem czosnkowym

4.5 (175 ocen)

Pyszna,delikatna rozpływajaca się w ustach rybka.Polecam !!!

Składniki:

  • Halibut (ja miałam mrożonego)450g
    1 łyżeczka masła (taka czubata)
    1 duży ząbek czosnku
    2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki
    sok z dwóch plastrów cytryny
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Halibut z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić,oskrobać pod bieżącą wodą.Osuszyć ręcznikiem i przekroić na dwie porcje.
  • 2. Miekkie masło utrzeć razem z przeciśnietym przez praskę czosnkiem i wymieszać.
  • 3. Porcje ryby ponacinać z obu stron.W nacięcia powciskać masło czosnkowe,skropić cytryną.Doprawic solą , pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Po wierzchu posypać natką pietruszki,zakryć i piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 20 minut.Po upływie tego czasu odkryć rybe , jeszcze chwilę zapiec i gotowa do podania :)
    Smacznego....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Halibut Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować